Skip to main content

Trykk på klær: Velg riktig metode for profilering av din bedrift

Transfertrykk: Allsidighet for variert bruk

Transfertrykk, den mest anvendte metoden for trykk på klær – skiller seg ut med sin allsidighet og evne til å tilpasse seg en rekke forskjellige produkter. Denne metoden benytter seg av en unik prosess hvor designet først trykkes på en bærer. Jobben utføres ved hjelp av en HP Indigo eller lignende høykvalitets trykkmaskin, og deretter overføres til produktet. En særlig effektiv trykkemetode for detaljerte og fargerike design, og er derfor en favoritt for en rekke ulike produkter, fra profilklær, sportsklær til arbeidsklær.

Silketrykk: Klassisk kvalitet for større kvantum

Perfekt for enkle design

I motsetning til transfertrykk, så er silketrykk i høyere grad ideell for design som ikke er like rik på detaljer. Med sin evne til å produsere klare, holdbare farger, er silketrykk spesielt effektivt for logoer, slagord, og enkle grafiske design. Denne metoden er ideell for plagg som handlenett, t-skjorter og annen merch som krever et utseende som tåler tidens tann.

Holdbarhet

Silketrykk er kjent for sin robusthet og evne til å produsere levende, holdbare trykk, og har lenge vært en favoritt innen trykk på klær. Denne tradisjonelle metoden er spesielt velegnet for større opplag, hvor det er behov for en metode som kombinerer økonomi med kvalitet. Dette gjør metoden til en god investering for bedrifter som ønsker trykk på klær som varer lenge. Det må lages en ramme per. trykkfarge, og kostnadene kan derfor bli høye ved veldig mange farger. Selv om oppstartskostnadene kan være høyere, gir silketrykk kostnadseffektivitet med større opplag.

En miljøvennlig tilnærming

I nyere tid har silketrykk også tilpasset seg miljøvennlige praksiser. Ved å bruke vannbaserte blekk, og miljøvennlige materialer, kan denne tradisjonelle metoden fortsatt være et ansvarlig valg for miljøbevisste bedrifter som er opptatte av bærekraftig profilering!

Plott transfer: Ideell for enkle, 1-fargede design

Sublimering: Avansert teknikk for livlige og holdbare design

Sublimering, også kjent som sublimasjonstrykk, er en anerkjent trykkemetode som er ideell for syntetiske materialer som polyester. Denne metoden er spesielt egnet for å produsere klare og holdbare design – typisk på plagg som buff med logo.

Holdbarhet

Silketrykk er kjent for sin robusthet og evne til å produsere levende, holdbare trykk, og har lenge vært en favoritt innen trykk på klær. Denne tradisjonelle metoden er spesielt velegnet for større opplag, hvor det er behov for en metode som kombinerer økonomi med kvalitet. Dette gjør metoden til en god investering for bedrifter som ønsker trykk på klær som varer lenge. Det må lages en ramme per. trykkfarge, og kostnadene kan derfor bli høye ved veldig mange farger. Selv om oppstartskostnadene kan være høyere, gir silketrykk kostnadseffektivitet med større opplag.

Ideelt for sportsklær

Sublimasjonstrykkets evne til å produsere skarpe og detaljerte bilder gjør det til en favoritt for produkter som ofte blir utsatt for slitasje. Det endelige produktet er ikke bare tiltalende å se på, men også behagelig å ha på, da trykket ikke påvirker stoffets naturlige tekstur.

En av de største fordelene med sublimasjonstrykk er varigheten av trykket. I motsetning til andre trykkmetoder, der designet kan begynne å falme eller slite av over tid, beholder sublimerte produkter sitt levende utseende selv etter flere vasker. Dette skyldes den grundige integreringen av blekket i stoffet, som sikrer at fargene ikke sprekker eller falmer av.

Mens sublimasjonstrykk gir fantastiske resultater på syntetiske stoffer, er det viktig å merke seg at denne metoden ikke fungerer på naturlige fibre som f.eks bomull. Dette begrenser bruksområdene noe, men for de riktige materialene og produktene, tilbyr sublimasjonstrykk noe unikt med enestående holdbarhet.

Integrert designet i selve stoffet

I sublimasjonstrykk blir designet først opprettet digitalt og deretter overført til et spesielt sublimeringspapir. Med en varmepresse blir blekket på papiret smeltet over på stoffet ved hjelp av varme, noe som sikrer en jevn og varig overføring av designet. Det unike med denne prosessen er at blekket forvandles til gass og impregneres direkte inn i stoffets fibre. Dette fører til at designet blir en integrert del av stoffet, ikke bare et ytre lag som et transfertrykk eller et silketrykk blir.

Valg av riktig metode

Å velge riktig metode for trykking på klær er en viktig avgjørelse som kan påvirke både utseendet og funksjonaliteten til det ferdige produktet. Hver metode – enten det er transfertrykk, silketrykk, plott transfer, eller sublimasjon – har sine unike styrker og ideelle bruksområder. Når du velger trykkeprosess, bør du vurdere faktorer som stofftype, ønsket holdbarhet, detaljer og farger i designet og antall.

Klesprofil tilbyr også brodering på klær for et varig og litt mer eksklusivt inntrykk. Dette er mer ideelt for bedrifter som ønsker å tilføre en ekstra dimensjon av kvalitet over firmalogoen deres.

I denne artikkelen har vi presentert et spekter av profileringsmetoder, hver med sine egne særtrekk og fordeler. Enten du trenger robuste arbeidsklær, iøynefallende profilklær, eller effektive reklameartikler– er valget av riktig trykkmetode nøkkelen til suksess. Hos Klesprofil står vi klare til å veilede deg gjennom denne prosessen.

Ofte stilte spørsmål:

Hvordan få trykk på klær?

For å få trykk på klær, trenger man også et design eller en logo. Dersom du ikke har design eller logo, så kan vi hjelpe deg med å lage noe «fra scratch». Velg hvilke klær du ønsker å trykke på, og vi tar oss av resten – inkludert trykk og plassering av logo!

Hvordan vaske klær med trykk?

For å bevare trykket på klærne lengst mulig, så er «best practise» å vaske dem med innsiden ut. Unngå bruk av både blekemidler og tørketrommel. La heller klærne lufttørke. Husk også og alltid følge vaskeanvisningene som følger med klærne for beste resultat.

Hvor lenge varer trykket på klærne?

Varigheten av trykket avhenger av flere faktorer, inkludert vaskeprosedyrer. Generelt sett er trykkteknologien kommet så langt i 2024, at klær med trykk skal holde i flere år.

Kan jeg få tilpassede design på klærne mine?

Ja, vi kan custom-designe trykk etter deres ønsker. Det er også verdt å nevnte vi tilbyr brodering på klærne dine. Broderi gir en mer elegant og varig profilering, og vi tilpasser designet i henhold til dine preferanser, klærnes egenskaper og materialer.

Kan jeg få et pristilbud før jeg bestiller trykket på klærne mine?

Selvfølgelig! Du kan sende inn din prisforespørsel HER.

Kan jeg endre eller kansellere min trykkbestilling etter at den er lagt inn?

Endringer eller kanselleringer kan være mulige så lenge produksjonsprosessen ikke allerede har startet. Vennligst kontakt oss umiddelbart dersom du skulle ha eventuelle endringer.

Hvor lang leveringstid har dere?

Leveringstiden kan variere avhengig av bestillingens størrelse og kompleksitet. Vanlig leveringstid ligger som regel rundt 10-14 dager, men det finnes også ekspressmuligheter dersom det skulle haste! Kontakt oss – så blir vi enig. 🙂