Skip to main content
oeko-tex-standard-100-organisk-bomull

Bærekraftige firmagaver og reklameartikler!

Vi prioriterer leverandører som fokuserer på å bruke bærekraftige materialer i produksjonen av våre produkter. Vår bruk av økologisk bomull, som dyrkes uten kjemikalier og giftstoffer, reduserer negativ påvirkning på miljøet og forbedrer arbeidsforholdene for bøndene.

I tillegg har vi tatt i bruk resirkulert polyester, som er produsert fra resirkulerte plastflasker, for å redusere plastforbruket. Dette er et viktig skritt for å begrense avfall og karbonavtrykk.

Ved å gi bærekraftige firmagaver og reklameartikler viser bedrifter at de tar miljø og klima seriøst. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg av miljøvennlige bedriftsgaver som du kan tilpasse med din logo eller budskap. Disse gavene er ikke bare flotte for mottakerne, de viser også ditt engasjement for en bærekraftig fremtid.

Klesprofil har et bredt spekter av profilklær som kan tilpasses med din logo eller ditt firmanavn. I tillegg har vi nå lansert en egen produktkategori for handlenett med trykk – her kan du finne bærekraftige løsninger som lar deg profilere din bedrifts logo eller budskap på en god måte!

Klesprofil øsker ikke bare å være en ordinær leverandør, men også en pålitelig samarbeidspartner – gjennom å hjelpe bedrifter med å uttrykke sin identitet på klær og tilbehør med logo. Med et bredt spekter av produkter til din bedrift, har vi som mål å dekke alle kundebehov – både når det gjelder kvalitet på produkt, men også kvalitet på trykkbroderi eller en annen profileringsmetode. Les gjerne mer om Klesprofil og våre målsetninger på vår Om Oss-side.

Globale trender

Dette er femte året på rad at produksjonen av global økologisk bomull har økt. Den raske veksten i etterspørselen etter økologisk bomull har utvilsomt spilt en avgjørende rolle i denne økningen, med priser som har nådd rekordhøyder. Dette oppmuntrer både eksisterende økologiske bomullsbønder til å dyrke en større andel bomull og tidligere ikke-økologiske bønder til å konvertere til økologiske produksjonsmetoder. På grunn av de samme trendene forventer vi å se ytterligere vekst i global produksjon av økologisk bomull i 2021/22.

Søylediagrammet viser hvordan økningen i produksjon av økologisk bomull har økt fra 2006 til 2021.
Kilde: Textile-Exchange_OCMR_2022

Regionale trender

Regionen EMENA (Europa, Midtøsten og Nord-Afrika), Sentral- og Vest-Asia sto for den største delen av den globale volumveksten som ble sett i 2020/21, med en produksjonsøkning på 116 %, hovedsakelig som et resultat av betydelig vekst i Tyrkia. Subsaharisk Afrika hadde den nest største volumveksten, med en produksjonsøkning på 44 %, primært på grunn av vekst i Tanzania. I Øst-Asia (Kina) økte produksjonen med 10 %, og i Sør- og Sørøst-Asia økte produksjonen estimert med 5 %, mens Latin-Amerika og Karibia opplevde en nedgang på 9 %, og Nord-Amerika (USA) opplevde en nedgang på 16 %.

Spesielt interessant er det å se at 3 land alene står for hele 72% av all klesproduksjon knyttet til økologisk bomull:

  • 38%: India
  • 24%: Tyrkia
  • 10% Kina
    Oversikten viser land med mest produksjon av økologisk bomull i 2020/21.Kilde: Textile-Exchange_OCMR_2022

    Jeg vil motta nyhetsbrev